Psykomotorisk fysioterapeut, hjelp til deg som trenger det

Johanne Lilleby jobber som psykomotorisk fysioterapeut i på Grorud Helsestasjon. Her blir vi bedre kjent med Johanne, får vite mer om hennes jobb som fysioterapeut, og hva hun tilbyr for barn, ungdom og voksne.

Hva tilbyr du som fysioterapeut?
Jeg tilbyr undersøkelse hvis det er barn eller ungdom som sliter med motorikk, som vil si både hvordan man utvikler seg fysisk hvis man har noen problemer med ledd, hvis man er for svak i muskulatur, hvis man har skjevhet i ledd, eller om man har vondt i kroppen. Johanne forteller at hun kan finne ut hva slags behandling som trengs og hva som er lurt å gjøre. Også har jeg samtaler rundt stressmestring, angstsymptomer, og avspenning, og kan gi litt tips og råd i forbindelse med det.

Hvor kan man finne deg hvis det trengs?
Johanne forteller at hun er veldig lett å få tak i, og at du kan selv velge om du vil komme innom helsestasjonen, ringe henne eller få tak i henne via helsesykepleier på skolen. Hun forteller også at det er opp til ungdommene om de vil ha foreldre involvert i prosessen eller ikke.

Hvilke aldersgrupper hjelper du?
-Jeg hjelper alle fra 5-18 år, så jeg har både barneskoler, ungdomsskoler.

Hva synes du er spesielt med å jobbe som fysioterapeut, altså hva du liker best ved jobben?

-Jeg liker egentlig veldig godt at det er en kombinasjon mellom å ha samtaler, men også at man kan gjøre praktiske ting. At man ikke bare sitter og prater, men at man også kan fokusere på det kroppslige, som for eksempel å gjøre øvelser eller teknikker som ikke bare går ut på å tenke. Så jeg liker godt den variasjonen, avslutter Johanne.

Av Meis og Azubah

Foto: privat