Digital oppslagstavle i sentergata

Tomasz Frelek jobber som prosjektleder i områdeløftet på Romsås. Hans oppgave er å gjøre senterområdet til et triveligere og tryggere sted. Drømmen er at senteret skal få tilbake sin rolle som møteplass for Romsåsfolket og bli et engasjerende møtested med masse liv og spennende aktiviteter. Som en del av dette arbeidet har områdeløftet satt opp en projektor i sentergata. 

Hvorfor har sentergata fått projektor?
-Vi fikk flere tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen om at det trengtes bedre informasjon om det som skjer på Romsås, hva områdeløftet jobber med, hva som skjer på biblioteket og hvilke frivillige aktiviteter vi byr på. Borettslagene har sine informasjonstavler som fungerer godt, men det å lage plakater, printe dem ut og henge opp tar mye tid. Med en projektor sentralt på Romsås kan man nå raskt ut til alle. 

Hvem var det som fant på ideen?
-Projektoren var oppe som en test i forbindelse med en festival i fjor. Der viste vi blant annet en bildeserie som ble laget i samarbeid med GROW medielab og skoleavisa. Da så vi at mange stoppa opp og kikka på innholdet, og vi bestemte oss for å ha den fast framover. 

Hva skal vises på projektoren?
-Her skal du få informasjon om det som skjer i nærmiljøet og om hva vi som bydel eller områdeløft tilbyr befolkningen. 

Hvem kan bidra med innhold, og hvordan sender man inn?
-Innholdet må være relevant for alle på Romsås. Rent private eller kommersielle annonser kommer vi ikke til å legge ut her, og det som publiseres må være relevant for de som bor på Romsås. Ellers er det bare å sende inn til  tomasz.frelek@bgr.oslo.kommune.no. Formatet må være jpg eller png i 1920x1080px. 

Kanskje kommer det fotokonkurranse snart, følg med!

Av Aliza og Meis