4. plass til Bjøråsen i First Lego League

Lørdag 9. november deltok Valeria (9A), Johannes (8A), Daniel (8A) og Isamel (8C) i First Lego League som ble avholdt på institutt for informatikk ved universitetet i Oslo. Konkurransen er en slags OL i akademisk prestasjon.

Du får en oppgave 12 uker i forvei, oppgaven består av 3 deler:
Kjerneverdier: da skal du vise hvordan du har samarbeidet.
Teknologi: da skal du programmere en robot til å utføre mange vanskelige oppgaver.
Prosjekt: årets oppgave handlet om å bidra til en løsning for lokal området.

Kort forklart, så vil laget hjelpe til å gjøre hagen til et utendørs klasserom/ laboratorium. Samtidig så er tanken å aktivisere både lærere og elever til å bruke området aktivt. Vi foreslår å plassere en værstasjon, automatisk vanningsanlegg, viltkamera og høyttalere for å skremme bort rådyr/elg med ultrasoniske lyder. Ved hjelp av ulike sensorer så kan vi samle inn data for å analysere og studere hagen.

Du blir testet i alle fagområdene som: samfunnsfag, KRLE, kunst & håndverk, naturfag, matematikk osv. Det er også en lang og hektisk dag, den begynner kl 08:00 og slutter 15:30. Underveis skal deltakere delta i flere robotkjøringer, presentasjoner og fremføringer. Alle dommerne som hører på presentasjonene har vitenskapelig, ingeniør og teknisk bakgrunn. I år så var det flere dommere som var arkitekter og landskap planleggere.

Det er første gang at et lag fra Bjøråsen deltar i stevnet. Vi var veldig uheldige under robotkjøringen og hadde mye uflaks. Alt som kunne gå galt, gikk galt. Laget hadde på forhånd møtt mye motgang. Det var 12 lange uker med ekstra arbeid og forberedelser. Allikevel holdt laget et kaldt hode og presterte bra under framføringene. De strålte under presentasjoner og viste virkelig sitt beste. Bjøråsen ble belønnet med en 4. plass i konkurransen. Før konkurransen forandret laget navnet fra Bjøråsen Elite til Bjøråsen skole, fordi så mange på skolen har vist interesse og hjulpet underveis. Da var det riktig å velge et navn som representerte hele skolen.

Heia Bjøråsen!

Separator image Posted in Nyheter.