Ahmaud Arbery – eneste våpenet han holdt var hans hudfarge

På en søndag ettermiddag i februar bestemte 25 år gamle Ahmaud Arbery seg for å dra på en joggetur, uvitende om at det ville være det siste han noen gang gjorde. Det var denne søndagen at 34 år gamle Travis McMichael og tidligere politibetjent Gregory McMichael bestemte seg for å ta loven i egne hender og bevæpnet forfølge noen de antydet var ansvarlig for en rekke innbrudd i nabolaget. Georgia sine lover tillater dette, under forutsetning av at personer har tilstrekkelig bevis eller var til stede mens forbrytelsen skjedde, ingen av disse tingene var tilfellet den dagen. Etter en kort og voldelig håndgemeng hvor Arbery prøvde å få McMichael til å gi fra seg våpenet, ble Arbery skutt tre ganger og døde uunngåelig av sine skader.

Den grafiske videoen av Ahmaud sitt mord, som mange har delt på sosiale medier, ble publisert av den tredje personen som var tilstede på det som mange definerer som moderne lynsjing. Spørsmålet som blir stilt nå er; hvorfor er det at vi først nå får høre om det? Og hvorfor har ikke de ansvarlige blitt arrestert? Det har gått tre måneder siden mordet av Ahmaud Arbery, tre måneder siden en person ble redusert til bare hans rase, og de negative stereotypene som kommer med dem – og døde på grunn av dem. I løpet av de tre månedene har livet fortsatt som vanlig for Travis og Gregory McMichael.

I de følgende ukene så ble det ikke etterforsket var gikk to statsadvokater fra saken etter vist relasjoner med både Gregory og Travis. Etter å ha trukket seg fra saken som inhabil la en av statsadvokatene en offisiell uttalelse som sa: “På grunn av det faktum at Arbery innledet kampen, på det tidspunktet Arbery grep haglen, under Georgia sine lover , fikk McMichael lov til å bruke dødelig makt for å beskytte seg”. Siden da har det ikke vært utvikling i saken – frem til spredningen av den nevnte videoen. Den samme uken som videoen ble publisert erklærte Georgia at det skulle bli samlet en jury for å bestemme om- og for hvilke forbrytelser Gregory og Travis McMichael skal bli tiltalt for.

Debatten om Ahmauds tragiske død har ledet tilbake til samtalen om den politiske bevegelsen “Black Lives Matter” og kritikken mot politiet og det amerikanske som de hevder er til å skylde. I min mening så mener jeg at denne tragiske hendelsen skal minne oss om at selvom disse mennene som gjorde dette er onde, så er det viktig å forstå at systemet som lot dem komme seg unna med det for så lenge kanskje er verre.

Separator image Posted in Nyheter.

4 Comments

Add Yours

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *