Bright – miljøarbeider om dagen, stjerne om kvelden

Bright Owusu er en 27 år gammel artist fra Ghana og Elfenbenkysten. Nå for tiden bor han på Kalbakken, men ønsker alltid å ha en relasjon til Romsås. I tillegg til å være artist, jobber han som miljøarbeider på Tiurleiken skole.

Foto: Tonje Brustuen // Aktiv i Grorud

Brigth hadde en oppstart med musikk i 8/9 klasse, da han var med i et band kalt « CharmingBrothers». Når han blir spurt om hva som inspirerte han til å bli musikker forteller han at det var en lærer som het Sunniva som alltid skrøt av han og motiverte han.

Han kom nylig ut med en sang kalt «Summer Nights». Han ble inspirert til å skrive sangen like etter å ha vært på taket og beundra solnedgangen. «Det gikk veldig raskt». Etter å ha vært ute tok det bare en time fra de kom inn til studio til de ble ferdig med sangen.

Vi tok oss tid til å spørre om det er noe han ville sagt til 15 år gamle Bright, unge aspirerende barn og ungdommer generelt. Vi ble møtt med noen beundrende svar som f.eks «ingen vil være alene, så man mister liksom ansikt med seg selv, for å prøve å passe inn med andre. Og det mener jeg er noe man ikke burde gjøre. Vi er mennesker, vi er som en flokk. Det folk gjør, gjør vi for å ikke være alene, men sannheten er at når man blir voksen er det ikke sånn. Hvis du er deg selv og gjør din greie, møter du folk som gjør din greie. Og sånn får du også en sterk vennegjeng.»

Det var ikke noe negativt med oppmerksomheten. «Den vanskeligste delen er kanskje å få oppmerksomheten i det miljøet jeg jobber i». Når han er med elevene sine oppe ved Tiurleiken viser han ikke den musikalske Bright, men den Bright som bryr seg om barna, er omtenksom og er der for dem.

Separator image Posted in Nyheter.