– Det å vokse opp på Romsås, har formet den jeg er i dag

Foto: Maha Dar

17 år gamle Omar Bully Drammeh har denne sesongen kjempet seg inn i troppen til Eirik Kjønø, hovedtrener for Grorud IL. Grorud IL ligger i dag på 14.plass i OBOS-ligaen, med 22 spilte kamper, hvorav 6 vinn, 6 uavgjort og 10 tap.

I løpet av 5 kamper har Bully markert seg for 1 mål og 3 assist. Den unge midtbanespillerens første mål i OBOS-ligaen kom i bortekampen mot Tromsø 25.09.2020, en kamp Grorud IL tapte 3-1. Bully mener at nøkkelen til å prestere på et så høyt nivå i en så ung alder er å ha selvtillit.

– Det handler egentlig bare om å være meg selv, tørre å gjøre det jeg er god på, spille med mye selvtillit og trene hardt, forteller Bully.

Bully hadde et skadeavbrekk i nesten et år, som førte til at det ble lite treninger og kamper med laget. Dog ser det ikke ut som det har påvirket det høye nivået han holder. For Bully var skadeavbrekket en stor test for han.

– Det var en veldig tøff periode for meg, det testet meg mye mentalt og jeg måtte være sterk og fokusert for å komme meg igjennom det, og det gjorde jeg ganske greit.

– Nå er det deilig å være tilbake, det er det beste jeg vet, legger Bully til.

Foto: Maha Dar

Bully er oppvokst på Romsås, og startet fotballkarrieren sin i lokalklubben Romsås IL. Etter hvert gikk veien videre til den hardtsatsende lokale rivalen Grorud IL. Han opplever en stor kulturforskjell i de to klubbene.

– Det er stor forskjell mellom Romsås og Grorud. Det var mer for å ha det gøy på Romsås, men ambisjonene mine var alltid å bli fotballspiller og da gikk veien videre.

Videre forteller Bully om hvordan hans oppvekst på Romsås har vært. Han føler fortsatt tilhørighet til Romsås og lokalsamfunnet rundt.

– Det å vokse opp på Romsås, har formet den jeg er i dag. Alle guttene mine og familien min er herfra. Jeg har gått på skole her og har lært mye herfra.

Å kombinere skole med idrett, kan være en vanskelig balansegang. Bully forteller at denne kombinasjonen ikke er for alle.

– Å kombinere skole og fotball er vanskelig. Det er ikke for alle. Man må gjøre de rette tingene, som søvn, restitusjon og spise riktig.

Til slutt forteller Bully at drømmen er å spille for Chelsea FC i Premier League, noe en ikke skal se bort ifra.