-Det er veldig morsomt å jobbe på Bjøråsen!

Foto: Dania Jafar

Jonas Baltzersen Halmrast jobber som miljøarbeider ved Bjøråsen skole og i ungdomsorganisasjonen Prosjekt Ung-Oslo. Ved skolestart delte han sine tanker rundt miljøet og elevene ved Bjøråsen skole. 

Fortell litt om deg selv!
Jeg heter Jonas, er 27 år, bor på Teisen og liker å være aktiv og å jobbe med ungdom. Jeg jobber som miljøterapeut ved Bjøråsen og driver ungdomsorganisasjonen Prosjekt Ung-Oslo, som nå går over til å hete Unify.

Hvordan er det å jobbe ved Bjøråsen skole?
-Det er veldig morsomt å jobbe ved Bjøråsen skole! Jeg opplever mye morsomt i løpet av en dag, og det er aldri en dag som er lik den neste. Jonas legger til at han får jobbet med ekstremt mange morsomme og hyggelig elever hver dag.

Hvordan er miljøet ved Bjøråsen skole?
Jeg synes miljøet her er veldig bra. Jeg merket det veldig godt de to første dagene da skolen begynte i år. Da så jeg to elever som gikk litt alene, så jeg fulgte etter for å spørre hvordan det gikk. I det de hadde gått rundt hjørnet, så jeg at det var tre andre elever som hadde tatt dem imot, som aldri hadde snakket med dem før. Jeg føler at det kjennetegner hvordan miljøet er på Bjøråsen.

Hva er spesielt ved å jobbe akkurat her?
Det som er spesielt ved å jobbe på denne skolen, er at det ligger i en egen Romsås-boble, som er skilt unna resten av Oslo. Han forteller at dette har skapt et miljø hvor alle kjenner alle og vet mye om hverandre, sier Jonas. Han erkjenner at dette kan være både være positivt og negativt, men at han føler at det gjør at man tar litt ekstra vare på hverandre.

Hvordan vil du beskrive elevene ved Bjøråsen skole?
-“Masse, masse liv, sier Jonas. Han legger til at mange kan oppleve det som bråk, men at han opplever det som liv. “Det er så morsomt å komme på jobb og være ute i friminuttene, fordi det er så mye positiv energi her.”