Mounir Hamoud, elitespilleren fra Romsås

Mounir Hamoud (34) er profesjonell fotballspiller i eliteserien. Han er lik oss på mange måter – han vokste opp her – og har jobbet hardt hele veien opp til toppligaen. Vi spurte han om alt fra karrierevalg, til oppvekst og utfordringer, til hva han ønsker å si til ungdom som vokser opp på Romsås i dag.

Hvordan var oppveksten? Møtte du på noen utfordringer?
-Jeg bodde i Marokko i en periode, før jeg flytta til Romsås. Da jeg var liten spilte jeg fotball for moro skyld, det er klart det var noen utfordringer. Jeg ble for eksempel ikke kjørt overalt av foreldrene mine. Jeg hadde samme oppfølging som mange i Oslo på den tiden hadde. Jeg måtte selv reise. Da jeg spilte for Lyn måtte jeg til Sognsvann hver dag, etter skolen. Det er klart det ble lange og slitne dager.

Som ungdom så Mounir mye på fotball, men det han likte best var midtbanespillere som Ronaldo. -Jeg likte også spillere som Ronaldo, og det var klart det var gøy å se dem spille. Jeg ble hekta og motivert på å gå ut å trene og spille, forteller han.

Du er nå en profesjonell fotballspiller i Eliteserien, var det en lang vei dit?
-Jeg har alltid hatt en drøm om å bli fotballspiller, så jeg har spilt mye fotball siden jeg var liten. Jeg spilte for gøy hele tiden, så jeg ble ikke fulgt opp av foreldrene mine. Jeg følte ikke jeg fikk den sosiale støtten jeg trengte, men jeg havnet i et godt miljø, med trenere som så meg. Også er det en del tilfeldigheter som gjorde at jeg ble elitespiller.»

Vi spurte også om hans valg om å bytte fra Bodø Glimt til Strømsgodset i 2011, og om det er et valg han angrer på.

-Jeg spilte først i Lyn, hvor jeg ikke fikk spille så mye. For å kunne utvikle meg måtte jeg til en klubb hvor jeg fikk spilletid, og i dette tilfellet var det Bodø Glimt. Jeg hadde seks fantastiske år i Bodø Glimt, og så fikk jeg og kona mi barn, så vi ville flytte nærmere familien, og der jeg fikk jeg tilbudet fra Strømsgodset. Strømsgodset på den tiden var en god treningsklubb, en fantastisk klubb. Og nei, jeg angrer ikke på det valget jeg tok. Jeg har lært veldig mye fra den tiden. Det har vært både oppturer og nedturer, og det har vært et fantastisk miljø hvor jeg utviklet meg som spiller og som menneske. Jeg angrer ikke, jeg er heller fornøyd med det valget jeg tok.»

Var målet ditt å spille i Eliteserien, eller hadde du høyere ambisjoner?
-Da jeg var liten hadde jeg høye ambisjoner. Jeg ville spille på landslaget og i utlandet. Og jeg tror også jeg hadde potensiale til å gjennomføre dette, men det var en periode da jeg var rundt 23 år, hvor jeg ikke fokuserte på utvikling og læring, men heller på å prestere og på det sosiale. Dette førte til at jeg ikke trente like hardt. En annen faktor var at jeg ikke hadde tett oppfølging fra da jeg var liten.

Til slutt spurte vi om han hadde noen tips til barn og unge fra Romsås som ønsker å oppnå suksess – ikke bare i fotball, men generelt.

-Det er viktig å finne noe man brenner for, uansett hva det skulle være. Ha det gøy, og jobb hardt. Fokuser på å utvikle deg og lære for å bli bedre. For å oppnå suksess må man tørre å feile, avslutter Mounir.

Separator image Posted in Nyheter.