Håndball valgfag: -Å ha det gøy er det viktigste!

Her på Bjøråsen har vi idrettslinje som valgfag. En av idrettene man kan velge, er håndball. Håndball valgfag har ca 20 elever og 1 lærer. Læreren i dette valgfaget heter Sofia og er 19 år. Hun spiller selv, på Nordstrand, hvor hun har spilt i over ti år.

Hvorfor valgte du å jobbe som lærer i håndball?
Jeg valgte å jobbe på denne idretten fordi jeg spiller håndball selv i Nordstrand. Hun sier også at hun syns denne idretten er en skikkelig gøy idrett.

Hvorfor valgte du å jobbe akkurat på Bjøråsen?
Egentlig hørte jeg om det av treneren min, som også har jobbet som lærer. Jeg syns det hørtes kult ut at dere hadde håndball som valgfag! Sofia understreker også at hun ville trene disse elevene fordi de er så lærevillige og virkelig har lyst til å spille håndball.

Hvor lenge har du vært håndballtrener, både her og andre steder?
Jeg har jobbet litt som trener gjennom årene, men det har vanligvis ikke vært et sånt ordentlig lag, sånn som dette her, sier Sofia.

Nå kommer det et helt nytt trinn opp hit til neste år. vil du begrunne hvorfor de bør starte på dette valgfaget?
Jeg ville anbefalt det fordi det er en gøyal idrett og man får en lagfølelse. Dette er en bra idrett for de som liker å spille på et lag og samarbeide.

Hva liker du best med håndball?
Det å kunne spille med lag er kjempegøy, både det å dra på trening og å være sosial. Man trener samtidig som man er med venner og har det gøy!

Hva liker du minst med håndball?
Det jeg liker minst med håndball, noe jeg tror alle håndballspillere er enige i, er å tape. Selv om man vet at man av og til må tape, er det noe av det som kan være mest frustrerende.

Har du et tips til de som spiller håndball men sliter med f.eks å skyte?
Jeg kan forstå at de som sliter med ting, kan bli frustrerte. Mitt tips er at man bør gi alt man har og at det er masse trening som kreves. Men så lenge de har det gøy, så er det det viktigste!