Her er de største januar-overgangene!

Nok et overgangsvindu er over, som denne gangen åpnet 2. januar og stengte ved midnatt, natt til 2. februar. Også i fotballen er de finansielle konsekvensene av koronapandemien synlige, noe som har gitt klubbene betraktelig mindre økonomiske ressurser. Likevel har det blitt ett par spennende signeringer på lån eller permanent basis, deriblant en overgang som er verdt å merke seg for oss nordmenn. Her er de 5 største januar-overgangene:

 

  1. Martin ØDEGAARD, Real Madrid til Arsenal (lån)

Alder: 22 år, Nasjonalitet: Norge, Posisjon: Midtbane

OVERGANG I BOKS. Martin Ødegaard skal tilbringe de kommende 6 månedene i Arsenal og Premier League. Foto: Arsenal

Wow, for en spennende spiller Mikel Arteta og Arsenal har sikret seg for de neste 6 månedene. Drammenseren har ikke fått det til å stemme i Real Madrid etter overgangen fra Strømsgodset i 2015, men etter vellykkede låneopphold i Heerenveen, Vitesse og senest i Real Sociedad, valgte Zinedine Zidane å hente den offensive midtbanespilleren tilbake til den spanske hovedstaden. Dette skulle senere vise seg å ikke bli en suksess denne gangen heller. Etter å ha få minimalt med sjanser i Real Madrid og ha blitt utelatt fra de seneste kamptroppene, skal Ødegaard ha fått nok av benketilværelsen hos den spanske storklubben. Etter noen hektiske dager med utallige rykter, så det ut til å løse seg for den norske landslagsspilleren. Flere klubber skal ha vært interessert i å låne Ødegaard, deriblant tidligere arbeidsgiver Real Sociedad, men valget falt til slutt på Arsenal. I londonklubben kan det fort oppstå et luksusproblem for Arteta, med unggutten Emile Smith Rowe som glimter på midtbanen for tiden, men Arteta skal ha vært klar i sitt ønske om økt konkurranse blant posisjonene. Londonklubbens manager skal allerede ha uttrykt sin interesse i å kjøpe Ødegaard på permanent basis til sommeren. – Han har definitivt alle kvalitetene og karakteristikkene vi ser etter i den posisjonen, bekreftet Arteta.

 

  1. Moussa DEMBELE, Lyon til Atletico Madrid (lån med opsjon på kjøp)

Alder: 24 år, Nasjonalitet: Frankrike, Posisjon: Angrep

Moussa Dembele var en sterkt ettertraktet spiller av en rekke storklubber i sommer, blant annet av Arsenal, Chelsea og Manchester United, men endte opp med å bli værende i Lyon. I samme overgangsvindu hentet Atletico Madrid spissveteranen Luis Suarez, men etter å ha frigitt Diego Costa på nyåret så Diego Simeone seg nødt til å dra på spissjakt igjen. Denne gangen var det Dembele som var i kikkerten og ble dermed lånt inn til den spanske klubben med opsjon på kjøp, som Atletico Madrid etter alle solemerker vil benytte seg av. Nå mangler Simeone verken kvalitet eller konkurranse på spissplass med nevnte Suarez og Dembele, i tillegg til det portugisiske stjerneskuddet Joao Felix.

 

  1. Dominik SZOBOSZLAI, RB Salzburg til RB Leipzig

Alder: 20 år, Nasjonalitet: Ungarn, Posisjon: Midtbane

PÅ PLASS I TYSKLAND. Dominik Szoboszlai har signert for RB Leipzig. Foto: Thomas Eisenhuth//Motivo

Med spillere som Dayot Upamecano, Ibrahima Konate og Dani Olmo fra før, får Julian Nagelsmann enda en ung juvel med i sitt stjernegalleri i Dominik Szoboszlai. Den ungarske midtbanespilleren vekket interessen til klubber som Arsenal, Real Madrid og AC Milan i sommer, etter å ha prestert med 4 mål og 7 målgivende på 12 kamper i den østeriske bundesligaen. Dog ble det ingen overgang i det vinduet, men i januar gikk overgangen fra RB Salzburg til RB Leipzig i boks. I Tyskland får Szoboszlai kjenne på et høyere tempo og mer konkurranse, i tillegg til å møte tidligere lagkamerat Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund på motsatt banehalvdel. Med andre ord, et steg i riktig retning for Szoboszlai.

 

  1. Alejandro GOMEZ, Atalanta til Sevilla

Alder: 32 år, Nasjonalitet: Argentina, Posisjon: Midtbane

Alejandro «Papu» Gomez har lenge vært en av Atalantas mest sentrale spiller, spesielt i deres fantastiske Champions League-eventyr forrige sesong hvor laget kom på andreplass i sin gruppe og kvalifiserte seg for 16-delsfinalen etter seiere mot topplag som Liverpool og Ajax. Angrepsstjernen ble stemt inn på Champions League team of the season 2019/20, og har spilt gnistrende angrepsfotball for Serie A-klubben siden, noe som har vært til overraskelse for svært mange. Etter uenigheter med manager Gian Piero Gasperini, som følge av at Gomez måtte befinne seg på innbytterbenken gjentatte ganger, begynte ryktene om argentinerens fremtid å svirre. Storklubbene Inter, Milan, Roma og Manchester United skal alle ha vært interesserte, men det var La Liga-klubben Sevilla som dro det lengste strået. I den spanske klubben kommer Gomez til å skape en solid midtbaneduo med VM-finalist og tidligere Barcelona spiller, Ivan Rakitic.

 

  1. Amad Diallo, Atalanta til Man. United

Alder: 18 år, Nasjonalitet: Elfenbenkysten, Posisjon: Angrep

Den 18 år gamle kantspilleren var en annen en sentral spiller i Atalantas prestasjoner i forrige sesongs Champions League, sammen med omtalte Alejandro «Papu» Gomez. Manchester United annonserte signeringen av Amad Diallo på overgangsvinduets siste dag i oktober i fjor, men 18-åringen måtte bestå legesjekken, bli enig om de personlige betingelsene og få arbeidstillatelse før overgangen var fullført. Etter salget av Gomez skal Atalanta ha ønsket å beholde angriperen ut sesongen, men Ole Gunnar Solskjær skal ha vært ivrig med å få Amad Diallo på plass, noe han bekreftet overfor klubbens hjemmeside. – Klubben har fulgt ham i flere år, og jeg har selv sett ham. Dette er en av fotballens mest spennende unggutter. Solskjær påpeker at alt ligger til rette for at Diallo skal ta de neste stegene på Old Trafford.

 

I tillegg er det verdt å merke seg en annen norsk overgang: På Deadline Day ble det offentliggjort at Joshua King (29) forlater Bournemouth i Championship på nivå to i England. Nå er han tilbake i Premier League etter å ha signert for Everton. Carlo Ancelotti skal ha vært en viktig faktor til at King signerte for Merseyside-klubben. Romsåsgutten har fått tildelt draktnummer 11. King var også ønsket av Solskjær i Manchester United for ett år siden, men forhandlingene stoppet opp som følge av at klubbene ikke klarte å bli enige.

PÅ PLASS I PREMIER LEAUGE. De norske landslagsspillerne Martin Ødegaard (t.v.) og Joshua King (t.h.) har begge signert for Premier League-klubber dette overgangsvinduet. Foto: Stian Lysberg Solum//NTB scanpix

Nå er det en spennende tid i vente i spillernes nye klubber, inkludert for nordmennene Ødegaard og King i henholdsvis Arsenal og Everton. I april møtes de på motsatt banehalvdel, da Everton gjester Arsenal på Emirates Stadium i Premier League, et oppgjør det er verdt å se frem til!

 

Konkurranse:

Send inn din favorittovergang til oss på mohsin@straightouttaromsas.no og delta i trekningen av en Straight Outta Romsås-t-skjorte! Konkurransen avsluttes søndag 21. februar.

Konkurranse avsluttet – vinner kontaktet på e-post!