Intervju med Baran fra “16”

I høstferien var vi så heldige å få intervjue 14 år gamle Baran Bilgic. Han spiller hovedkarakteren “ Ibo / Ibrahim” i dramaserien 16 som er fortsettelsen til serien 17 og 18. Tenåringsdramaet handler om hvordan 16 år gamle Ibo blir kastet fra et miljø til et annet. Gjennom serien får vi bli med på reisen til Ibo som handler om hvordan han takler det nye miljøet hvor det bare er plass til vinnere.

Baran Bilgic forteller at han kjenner seg veldig igjen med karakteren han spiller. Grunnen til det er at han selv har flyttet fra et miljø til et helt annet. Baran er født og oppvokst på Romsås, men flytta til Rælingen for 3 år siden.

“Det er fortsatt noen episoder som ikke har kommet ut enda, men hvilken er det du liker best og hvilken bør vi seere glede oss mest til?”. Baran blir litt usikker og tenker seg litt om før han svarer med å si: “Jeg tror jeg liker 13 mest, men jeg syns også dere bør glede dere til episode 14 og 15”.

Vi snakker også litt om hvordan det er å bli kjent. Han starter med å si at familien syns det er kult, noe han også gjorde på starten. “Selv om jeg likte det på starten og syntes det var kult, ble jeg lei etter hvert”, sier han. Baran legger til at noen ganger blir det bare for mye. Etter at han sier dette, spør vi om hvor mange ganger han vanligvis blir stoppet av seere. Han svarer veldig enkelt med å si “Det spørs hvor jeg er”.

Baran forteller også litt om skuespillerkarrieren sin og at hans største drøm er å bli ingeniør. Han sier at det kanskje blir ett sjokk for oss seere, men han er ikke sikker på om han kommer til å jobbe som skuespiller senere i livet. “Hvis jeg blir med i flere serier eller filmer, kan det hende at jeg kanskje bruker skuespillerkarrieren min i framtida”.

Etter en liten stund begynner vi å snakke om hvordan Baran sitt første audition gikk. “Min første audition var sommer i 2019”. Dette var etter serien 17 kom ut, og han forteller oss at han var en skikkelig fan av 17. Baran forteller oss også at han ville melde seg på fordi han likte serien “17” veldig godt. “ Etter første audition, inviterte de meg til enda en” sier han. Etter dette fikk Baran en rolle i serie 18, nemlig Ibo som er lillebroren til hovedkarakteren “Emrah”.

Foto: Genesis

Etter hvert som vi nærmer oss slutten, begynner vi å snakke litt generelt om alle tre sesongene. Baran blir spurt om hvilken sesong han liker best. Som svar fikk vi serien “17”. “Grunnen til at jeg liker den mest er fordi det var den som starta alt”. Mens vi er på dette temaet, spør vi Baran hva han liker mest med de ulike sesongene. Som svar fikk vi: “ Det må nok være det at hver sesong viser bakgrunn til forskjellige familier”. Han sier også at det uansett er noen som har opplevd sånt. Baran forteller oss også enkelt og klart at det ikke er noe han ikke liker med sesongene.

Som siste spørsmål spør vi Baran om han syns det er noe budskap i seriene. “Hvis det er noe budskap, hva er det?”. Han sier at det faktisk er et budskap. “ I f.eks. serien 18 viser de at hovedkarakteren går inn i et miljø som han egentlig ikke bør involvere seg i. Dette gjør han for familien sin, spesielt lillebroren Ibo”, sier Baran. Han sier også at nå kan alle se fra serien “16” hvordan det har påvirket Ibo som har mistet både mor og far, i tillegg til storebroren sin som er i fengsel.

Vi avslutter med å takke han for å ha kommet hele veien hit fra Rælingen.