– Mer søknader og færre bekymingsmeldinger

Kristin Sørevold (39) er utdannet barnevernspedagog og jobber i Grorud Barnevernstjeneste, nærmere bestemt på Romsås. Hun har en 12 år gammel sønn, og mastergrad i psykososialt arbeid, men hva er det hun egentlig gjør her på Romsås?

Hvorfor barnevernspedagog?
Som nevnt tidligere er hun utdannet barnevernspedagog, men hvorfor valgte hun å utdanne seg i dette? Kristin sier hun alltid har hatt lyst å jobbe med barn og unge. Hun ville utdanne seg som barnevernspedagog, fordi da er det flere steder og tjenester der man kan jobbe med dem.

“Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, og helst med barn og ungdom. Også fant jeg ut at jeg ikke vil jobbe i bare barnehage eller skole, og hvis jeg utdanner meg som barnevernspedagog, kan jeg jobbe på mange steder hvor barn og unge er.”

Forskjellige drømmer
Kristin valgte jo å bli barnevernspedagog, men hva ville hun jobbet med hvis hun ikke ble det? Uten å tenke seg om svarte hun at hun ville da blitt en konditor fordi, i følge henne, elsker hun å både spise og bake kaker.

Hvorfor Groruddalen av alle steder?
Grunnen til at Kristin valgte Groruddalen er fordi hun er veldig glad i Grorud, og at det er i Groruddalen hun føler seg hjemme. -Jeg jobber her fordi jeg er veldig glad i Groruddalen, og jeg bor i Groruddalen selv. Da jeg flyttet til Oslo, bodde jeg på Bislett, og der følte jeg meg aldri helt hjemme. Da jeg flyttet for andre gang, så flyttet jeg til Teisen. Det er i Groruddalen, Alna. Da syntes jeg at jeg følte meg mer hjemme. Og jobbene jeg har hatt har oftest vært i Groruddalen. Jeg rives så godt i Groruddalen.

-Folk på Grorud virker mer avslappet, at alle er snille med hverandre, og at alle er mer tolerante, sier Kristin.

Hva med barna og ungdommen i groruddallen, og hvertfall på Romsås? Synes hun de er bråkmakere eller snille og hyggelige? Kristin synes at barn på Romsås er på lik linje med andre. Veldig høflige og veldig hjelpsomme. “Når jeg kommer og bærer noe tungt, og spør gutter eller jenter om de kan hjelpe med å ta posene, så kommer det noen å hjelper meg med en gang. De åpner dører, og de er bare kjempehøflige. Jeg har et veldig godt inntrykk av barna her.”

Hva er målet ditt?
Som nevnt er Kristin utdannet barnevernspedagog, men i alle jobber så er det noe man skulle ønsket seg mer av. For Kristin ønsker hun flere søknader og færre bekymringsmeldinger. Hvordan jobber hun for å få til det?

“Det gjør jeg ved å bli kjent med barn og unge, bli kjent med lærere, og bli kjent med foreldre, så de kan vite litt mer om hvilke tjenester som finnes. Og ved å vite hva som finnes, så kan de søke selv, og ha kontroll på hva som blir fortalt og hva slags hjelp de får selv. Det tror jeg er kjempeviktig.”

Er det lettere å ha barn med slik utdanning og jobb?
Selv om det å være en barnevernspedagog er å jobbe med barn, så er det bare en jobb, men gjør det å jobbe som barnevernspedagog det lettere å oppdra egne barn?

Kristin synes at det faktisk kan bli vanskeligere fordi: “Du vet hva du kunne gjort. Også er vi alle bare mennesker, og alle mennesker gjør feil, og det er lettere å gjøre det bra på jobben sin, enn å komme hjem og er sliten, trøtt, og har masse å gjøre hjemme i tillegg til barn som maser. Da tror jeg tålmodigheten kan være ganske liten noen ganger.