Moa – fotballtalent fra Haugenstua

Mohamed «Moa» Ofkir er et ungt fotballtalent som nå spiller for Sandefjord fotball. Født i 1996, med 23 år bak seg, har Moa fortsatt et stort potensial. Ofkir svarer blant annet på spørsmål om hans oppvekst og en nedtur han opplevde i utlandet.

Moa er født og oppvokst på Haugenstua i Groruddalen. Ofkir hadde en fin oppvekst uten noen store utfordringer. Han sier videre at det samme gjelder fotballen. Han fikk full støtte fra familie med tanke på kjøp av fotballsko og medlemskap. Dette skyldes at Mohamed hadde gode folk rundt seg.

Når Moa blir stilt spørsmålet om hvor han ser seg selv om fem år svarer han at han ønsker å ta steget opp. «Jeg vil etablere meg i en bra klubb hvor jeg spiller fast, og bli en stor spiller for klubben»

Ofkir spilte for Lillestrøm, hvor han stort sett gjorde det bra, før han gikk til Sporting Lokeren i Belgia, og deretter Panionios i Hellas, hvor han slet. Moa hadde skader i skulderen, og måtte under kniven to ganger. I denne perioden kunne ikke Moa trene, og fikk dermed ikke vist seg fram. Men Mohamed ga ikke opp. Han taklet denne nedgangen, med god og profesjonell hjelp som gjorde det lettere å komme tilbake. Til slutt sier han at alt handler om det mentale, viljen til å komme tilbake selv om man er skadet. Og dette kan bidra med at du blir sterkere fysisk.

Moa kom tilbake til Norge i 2018 for å spille for Sandefjord fotball fordi han ville bygge opp selvtilliten. Videre sier den unge kanten at han var på sidelinjen i over et år, og at det derfor var viktig å spille kamper, for å kunne utvikle seg videre. Moa brydde seg ikke om penger eller oppmerksomhet, men heller på det å fokusere på å bli en bedre fotballspiller.

Av Ayman El Hammachi

Separator image Posted in Nyheter.