Prisvinnende forfatter fra Romsås

Maria Navarro Skaranger er forfatter av “Alle utlendinger har lukka gardiner”, vinner av EU sin Litteraturpris, ny huseier og nybakt mor. For å si det kort, så har det vært et par spennende måneder for Maria. 

“Du har holdt deg veldig opptatt i det siste, men la oss starte med at du nylig vant EUs litteraturpris, det er fantastisk. Fortell oss litt om hva du følte og tenkte når du fikk vite du fikk prisen?”. “Det har vært ganske sinnsykt, men det var ganske overraskende også” Maria ler og legger til “både det å vinne og at prisen var en god del penger”. 

Alle utlendinger har lukka gardiner” ble godt tatt imot og lest av mange, hvorfor bestemte du deg for å skrive en slik bok?
“Det var ikke noe spesifikt som fikk meg til å bestemme meg for det, men jeg oppdaget at jeg hadde det gøy med å skrive en slik bok.” Hun legger til at det var gøy for henne å gå tilbake til å være 13 år og kunne skrive fra et slikt perspektiv. 

Denne boken har blitt om til en film, var du fornøyd med den? Mener du at de har beholdt boken sin integritet?
Maria forteller oss at hun ikke var veldig involvert i produksjonen, men at hun lot merke til at den var “drøyere” enn boka originalt var. 

Vi går videre om til å snakke om hvor hektisk hun har hatt det med tanke på at hun har nylig kjøpt et hus og er en ny mamma. “Det har vært ekstremt hektisk, flyttet nå nylig inn i den nye leiligheten ikke langt herfra”. Hun forklarer også at å ha en ny baby har vært tidkrevende, men koselig. 

Videre forteller Maria oss om den nye boken hennes “Bok om sorg” som handler om hvordan de som blir igjen etter at noen nære dem dør, håndterer døden. Maria forteller oss at det som inspirerte henne var hvordan hun og de rundt henne reagerte til døden av hennes bror. 

Til slutt lurer vi på om hva veien fremover er for Maria- kommer det kanskje noen flere bøker?
Maria forteller oss at den nye leiligheten inkluderer et kontor hvor hun forhåpentligvis får mer tid til å skrive. Hun legger til at hun har et par ideer hun ønsker å få ut i verden, men ikke har hatt tid til å skrevet enda, og som hun ønsker hun snart å få ut.