Ildsjelene i Prosjekt-Ung Oslo

Prosjekt-Ung Oslo er en ideell organisasjon som ønsker å få ungdommer til å føle seg trygge og at de er en del av noe. PUO drives av Jonas, Soufian, Bright, Vetle og Deniz og er et tilbud for alle, så alle kan føle tilhørighet. Vi har snakket med noen av gründerne av PUO, og fikk noen gode setninger om prosjektet.

“Vi startet PUO fordi det var et behov for å skape et tilbud for de unge på Romsås etter skoletid, for at de unge skal ha et sted å tilbringe tid, møte på voksne som vil dem godt og som de kan snakke med”.

Noen av forbildene var dommere på Romsås Cup i år. Foto: Tonje Brustuen // Aktiv i Grorud

De som nå har gått på Bjøråsen i tre år og har begynt på videregående er forbilder i dette prosjektet. Dette gjør de helt frivillig fordi de ser behovet og betydningen i å hjelpe de nye generasjonene.

“Målet med PUO er å gi ungdommer et sted å være etter skoletid, drive med aktiviteter, være sosiale og at alle skal ha et sted å være og føle seg inkludert. Bli kjent med hverandre, med de voksne og forbildene”

Dette er andre gang PUO organiserer åpen skole i høstferien, denne gangen tenkte de litt større og inviterte Tiurleiken barneskole.

Foto: Maha Dar

Ofte i ungdomsmiljøene kan man møte på mye negativitet og som en forkjølelse; smittes dette ganske raskt. I PUO dannes det en gruppekultur fylt av masse positivitet.

Av Cecilia

Separator image Posted in Nyheter.