Sero og Mahamed går fra 17 til 18 med storm!

Vi var så utrolig heldige å få landet et intervju med Sero og Mahamed, de to største kjendisene for ungdom i Norge i dag. Disse gutta spilte i serien “17” i fjor, og i år spiller de inn en ny serie som heter “18”. Den går på NRK TV og handler om Emrah som er 18 og på vei inn i et farlig gjengmiljø. Et hardt ytre og penger betyr makt, og lojalitet er et absolutt krav. Det er en spennende og gripende serie som kan speiles inn i gjengmiljøet i Groruddalen i dag.

Da intervjuet startet ble guttene ble spurt om deres bakgrunn, Mahamed vokste opp på Tøyen og Sero på Ellingsrudåsen. De ble spurt om hvordan det var å vokse opp i litt tøffere miljø enn Oslo vest. Sero snakket om hvordan man blir bedre kjent med seg selv ved å vokse opp i slike miljø, og at det ofte er et hardt miljø og til tider krevende. De utfordringene de har møtt på er fordommene som andre har mot områdene guttene er vokst opp i, og det å kunne henge med andre fra andre områder uten å måtte «selge» stedet som man kommer fra, eller være fastlåst.

Guttene blir spurt om de gjenkjenner seg i karakterene sine som de spiller i 18, og da svarer Mahamed «kjenner meg igjen i mye av det, for Abdi er fra Stovner og kommer fra et likt miljø som Grønland der jeg vokste opp», Sero derimot svarer «både ja og nei, energien er lik, men handlingene hans er ikke helt meg». Da guttene får et oppfølgingsspørsmål om hva som er de største forskjellene og likhetene mellom dem og karakterene deres, svarer Sero at likhetene er at karakteren hans har lik energi som han, omsorgsfull og spontan type som han selv, men ulikheten er at karakteren er gangster som «kliner» til mennesker og backstabber. Mahamed mener at likhetene mellom han og karakteren hans “Abdi”, er at de begge tenker mye, men ulikheten er at han (Mahamed) snakker mer enn sin karakter i virkeligheten.

De ble spurt om skuespill var noe de alltid hadde ønsket seg, da svarer Mahamed at «jeg synes alltid det var kult å prøve, men den bare kom til meg denne rollen, de sa kom og prøvespill». Sero sa at han «kjørte fulltid fotball, i håp om at jeg skulle bli fotballspiller, også kom det en dårlig periode og da fikk jeg ikke kontrakt og mye skjedde, også fikk jeg plutselig en telefon av en kompis som sa, kom på audition selv om jeg aldri kunne tenkt meg at skuespill var noe for meg. Det er litt «lø» å være på tv med tanke på hvor jeg kommer fra, men jeg tekte at jeg må ta sjansen og gikk og prøvde meg og fant ut at jeg likte det». Hvordan var prosessen fra å filme 17 til 18? Da svarer Sero at det var «Stor forskjell. Fordi 17 var helt nytt så det var stort i seg selv, det var et team rundt deg hele tiden og du måtte være presis, du måtte ha kontinuitet og må se lik ut i hver scene, sånne typer ting. Jeg føler at sesong 2 er man litt mer inn i det, man er litt mer proff, men sesong 2 var litt mer krevende for min del i hvert fall, og det var mer krevende i sesong 1 for Mahamed for der var han hovedpersonen», det er Mahamed enig i, og nikker rolig og bekreftende på det Sero sier.

Hvordan har dere håndtert all den oppmerksomheten dere har fått, både positivt og negativt?
Abdi sier at det er mye positivt, men også negativt til tider. Det positive som guttene er enige i er all den kjærligheten de får fra folk, og at de liker serien de er i. «Du får mye kjærlighet på gaten» sier Mahamed, der folk kommer opp og sier at de blir inspirert av guttene, og at de har blitt manges forbilder. Det negative er sjalusi, «sjalusien øker, for man øker jo og da klarer ikke folk å akseptere det at man gjør noe større enn dem», sier Sero.

Når de blir spurt om hvor de ser seg selv om 5 år svarer de begge likt, «Hollywood baby» og bryter ut i latter. De snakker videre om hva de angrer på og at guttene skulle ønske de hadde mentor i sine yngre dager, og brukt tiden sin annerledes.
Guttene ble spurt om å si noe til sitt 15 år gamle seg, og da svarer Sero for dem begge, «hold kretsen din liten, og bruk tiden din på målene dine, og at alt avhenger av miljøet ditt og de du henger med». Det mener vi også er et godt råd og følge for alle ungdommer!

På tampen av intervjuet med gutta får de det siste spørsmålet som mange lurer på, «hvordan føles det for deg Mahamed å gå fra å være hovedpersonen til at det nå er Sero sin karakter som er hovedpersonen i sesong 2?» og da svarer Mahamed «Vi visste fra starten av, det var alltid planlagt at sesong 2 skulle være om han», da bryter Sero inn og sier at «folk tror at det er sjalusi mellom oss og at vi konkurrerer, og folk spør han hva han synes om at jeg nå har fått rollen». Han sier videre, «om han har fått den eller jeg, så er han broren min og jeg må være like glad. Han blir glad for meg, jeg blir glad for han. Når han ble nominert til årets skuespiller tenkte ikke jeg, hvorfor ble ikke jeg det, broren min ble det, ferdig. Alt det jeg ønsker for meg selv, ønsker jeg også for han. Hvis det ikke er sånn, da er jeg ikke en venn, skjønner du?
Ja, det skjønner vi veldig godt, og synes at det er et utrolig fint bånd å se disse to gutta har med hverandre. Intervjuet blir avsluttet med mye latter, god stemning og mange fine bilder!

Vi ønsker disse to all lykke i fremtiden og gleder oss til å se sesong 2, og hva fremtiden bringer for dem videre etter dette!

Separator image Posted in Nyheter.