Britz flyr høyt!

Yaw Britwum, også kjent som Britz, er en «up and coming» artist innenfor rap, med bakgrunn fra Ghana og er oppvokst på Haugenstua. Artisten beskriver Groruddalen som et stort sett positivt sted å bo, men lik alle andre steder kan det forbedres.

Foto: Tonje Brustuen // Aktiv i Grorud

Britz begynte med freestyle for cirka tre år siden, etter å ha mistet faren sin, men det var ikke før i år han slapp ut musikk. Britz slapp nylig ut en låt kalt «Vi flyr», sammen med Isah. Han forklarte prosessen som kul og positiv. Han følte at låten manglet noe for å gjøre den komplett, så han inviterte Isah, den kjente artisten fra Stavanger.

Da vi spurte Britz om råd til 15 år gamle «seg» eller unge artister, sa han «hvis du vil lage musikk, må du bare tørre å gjøre det.» Han fortsetter med å si «jeg skulle vært litt mer sikker på meg selv fra begynnelsen av. Jeg føler jeg begynte å bli mer selvsikker opp mot 19 -20 årene. Det var da jeg begynte å stå for det jeg sto for, men før det så gjorde jeg liksom bare hva alle de andre gutta gjorde».

Når han blir spurt om det har vært noe vanskelig/negativt med all denne oppmerksomheten svarer han: «du vet noen ganger som mennesker så har du perioder der du ikke føler for å snakke til folk, ting går litt nedover, eller når du bare vil være alene, også plutselig møter du på noen som begynner å snakke om musikken, også putter de press på deg ved å spørre om når neste musikken kommer» i helhet var det snakk om å opprettholde privatlivet. Idolene hans er Stormzy, Burna Boy og vår egen Bright Owusu.

Separator image Posted in Nyheter.