Tonje Brustuen – gjestelærer i valgfag skoleavis

Foto: Simone Pedersen

Tonje Brustuen er på utlån fra Aktiv i Grorud og GROW medielab, og jobber sammen med Mahsa som lærer i valgfag skoleavis hver tirsdag framover. 

Hva liker du best ved jobben din?
Det må være å bli kjent med masse forskjellige ungdommer og å se hvordan dere utvikler dere fra barn til unge voksne! Det er veldig givende og inspirerende å få jobbe med folk i deres alder, fordi i ungdomstida skjer alt for første gang og man utvikler seg så mye som person.

Er det noe du liker mindre enn annet eller minst?
Siden det er første gang jeg jobber som lærer kan det være litt stressende å ha fast oppmøte klokka åtte. Jeg jobber mye på kveldene og er vant til å styre min egen tid, da er det ikke så farlig om man er fem minutter forsinka. Men det er veldig flaut å komme for seint når man er lærer!

Hvilken type ungdommer er det du liker best å jobbe med?
De som er nysgjerrige! Gjerne også de som er litt nerds, som gjør sin egen greie, eller brenner for noe, uansett hva det er. Men samtidig så liker jeg veldig godt at jeg møter alle forskjellige typer ungdommer. Og det aller, aller beste jeg vet er når folk på tvers av miljøer samarbeider og finner ting de har til felles i stedet for å fokusere på hvordan man er forskjellige.